Aika Eilinen

Aika Eilinen
Vastaava toimittaja:
Timo Simula
Sähköposti: aika.eilinen(at)pp.inet.fi

Sateenvarjon arvoitus

Tiistai 29.3.2011 klo 20.55 - Timo Simula


sateenvarjo.jpg

Aika Eilinen -nettisivuston nimiöpalkissa on kuvattuna pieni, hauskannäköinen lasiesine: kokoontaitettu sateenvarjo. Esine on 9 senttiä pitkä ja se on todellakin valmistettu lasista. Lisäksi kahvaosan ympärillä on metallinen panta.

Kun ostin sateenvarjon, luulin sitä koriste-esineeksi. Se on kuin karamelli, kaunis muodoiltaan ja väreiltään. Melkein vastustamaton. Esinettä tarkemmin tutkiessani haistoin hajuveden tuoksun. Samassa tajusin, että kyseessä on vanha hajuvesipullo. Parfyymia on annosteltu kahvaosalla, jonka päässä on pieni reikä. Kahvan ja pullo-osan tiivisteenä on korkkia.

Kun tajusin, että sateenvarjo olikin käyttöesine, ihastukseni sen kun kasvoi. Olipa hajuvedelle tehty kaunis pakkaus.

Yritin etsiä vastaavia hajuvesipulloja netistä, mutta menestykseni oli huono. Yhden vähän samamankaltaisen löysin, mutta vaikutelmaksi jäi, etteivät tällaiset pullot aivan tavanomaisia ole.

Sateenvarjossa ei ole mitään alkuperämerkintöjä, mutta rohkenisin veikata, että se on Euroopassa tehty. Todennäköisesti 1900-luvulla, ja ennen toista maailmansotaa.

Hyvä lukija, tiedätkö sinä enemmän tästä esineestä ja sen alkuperästä? Tai vastaavista hajuvesipulloista. Kerro ja kommentoi.

sateenvarjo_avattuna.jpgsateenvarjon_yksityiskohta.jpg

Avainsanat: sateenvarjo, hajuvesipullo, lasiesine


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini